Planinsko polje

RIBOLOV

Kraški muharski revir svetovnega formata. Uživajte v ribolovu potočnih postrvi in lipanov.

Velika raznovrstnost vodnih žuželk, enodnevnic, mladoletnic in prodnic, med katerimi si mnoge izbirajo na mikrolokacije omejen življenjski prostor, nudi muharju možnosti lova čez ves dan in s popolnoma različnimi muhami. Z vztrajnim izbiranjem najmanjših suhih muh je na Unici mogoče premamiti lipana tudi sredi poletne pripeke. Prijel bo na drobnega čarnika ali sivega romarja.

MOŽNOST RIBOLOVA klen, lipan, potočna postrv, ščuka
VRSTA RIBOLOVA muharjenje
DOVOLJENE VABE umetna muha
TIP VODE tekoča

• Okrepčevalnica Demšar
Planina 99, 6232 Planina
+386 (0)5 756 50 13
+386 (0)4 174 13 01

• Zavod za ribištvo Slovenije
Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana Šmartno
+386 (0)1 244 34 00

Spletni nakup: https://www.ribiskekarte.si/zavod-za-ribistvo-slovenije/unica

Ribolovni revir:

Ribolov je dovoljen od izvira do mostu na cesti Planina-Laze, sme pa se loviti tudi v pritokih, ki se stekajo v Unico ko teče po Planinskem polju

Praktični nasveti za ribolov na reki Unici:
Na ribolov se je najbolje odpraviti navsezgodaj, da sončni vzhod pričakate na reki in tako dobite priložnost da ribe zmotite pri jutranjem hranjenju. Kot že rečeno, je možno v reki ujeti Potočno postrv in lipana, muho pa lahko zgrabi tudi katera druga riba. Ker Unica ni preveč dolga, boste lahko, če ste hitrih nog, v enem dnevu prečesali dobršen del reke, sploh čez dan, ko riba ne bo tako aktivna. Proti večeru pa si izberite mesto, ki se vam zdi najbolj obetavno, po možnosti nekje v srednjem ali spodnjem toku, saj je ribolov tam najbolj produktiven.

Ko sonce zahaja je namreč čas lipanov in ti rečni lepotci se bodo, če boste dovolj iznajdljivi in potrpežljivi, ob usihajočih sončnih žarkih zapodili za vašo vabo. Potrebno je poudariti, da so ribe v Unici izbirčne, vendar če jim boste ponudili pravilen zalogaj, na primer dober posnetek olivke, lahko pričakujete Kraško lepotico v vaši mreži.

V kolikor želite preizkusiti ribiško srečo na Unici, pa nimate dovolj informacij, nas lahko brez težav kontaktirate ali pa obiščete spletno stran za vodene ribiške izlete: https://fishing-guides-slovenia.com