Organizatorji aktivnosti

ZAVOD ZELENI ŽEP

Ponudba

Doživite skrito dediščino antičnega Rima in rapalske meje.
Le streljaj iz prestolnice stojijo ostanki rimskega zapornega zidu (Claustra Alpium Iuliarum) in ostanki objektov Alpskega zidu (t.i. rapalske meje).

Sprehodili se bomo po poteh, po katerih so pred 1500 leti potovale karavane in vojske antičnega Rima. Stali boste na mestu, od koder so vojaki kraljevine Italije (Italije), opazovali položaje vojakov kraljevine SHS (stare Jugoslavije).

Opis

O zavodu
Začetki zavoda za turizem in trajnostni razvoj, Zeleni žep segajo v leto 2014, ko je bil zavod ustanovljen. Želja ustanovitelja je bila, da bi skrito dediščino notranjskih gozdov predstavil širši javnosti.

Svoje delovanje smo usmerili na dve zgodovinsko povezani obdobji. Na poznoantični rimski zaporni zid (Claustra Alpium Iuliarum) in rapalsko mejo. Ni naklučje, da sta obe zapori nastali na razvodnici Jadranskega in Črnega morja.

Poslanstvo
Promocija dediščine, v turistične namene, ki naj temelji na trajnostnem, zelenem in razvojnem konceptu.

Vrednotenje dediščine, jo predstaviti širši slovenski, evropski in svetovni javnosti, pri tem pa skrbeti, da so promocijske aktivnosti usmerjene k nišnemu turizmu, k oblikovanju pet zvezdičnih doživetij, ob hkratni skrbi za dediščino in naravno okolje.